Smola | Eterična Ulja | Poljoprivreda   Početna Stranica | Kontaktujte Nás | Narudžbenica

 

 

Smola
Benzoin Lumps
  COA
  MSDS
Svojstva i Upotrebe
Benzoin u Prahu
Dammar
Copal
Smola
Zmajeva Krv

 

STYRAX BENZOIN Sumatra

Svojstva i Koristi

 

Benzoin guma Sumatra je smolni očvrsnuo s Styrax Benzoin stablo (Styrax Sumatra / Styrax Dryand), native plant iz-Sjeverna Sumatra Indonezija.

Kao ljepilo od ove vrste hardens, postaje grumenčić mliječan i bijela boja exudates samo kada je s drveta i postanu žućkasto smeđa nakon 3 tjedna.

Benzoin guma Sumatra je prikupila i trgovali za tisućama godina i već koristite u neke od najstarijih civilizacija na svijetu, osobito u vjerske obrede i lijekove.

To je široko korišten u vjerske obrede u mnogim dijelovima svijeta te se koristi u štapićima tamjana i drugih tvari koje daje pregoren iz dima s karakterističnom aromom Benzoin. Moderna istraživanja su pronašli niz ljekovitih svojstava Benzoin guma Sumatra.

 

Emocije i um:

Ima relaxant sedativ i svojstva. Također ima tranquilizing efekte. Oslobađa anksiozni i stres, napetosti, nervnu napetost olakšava, podiže raspoloženje, smiruje, zagrijavanje, pomaže u prevladavanju depresije i vraćanje povjerenja, dispels srdžbu, smanjuje razdražljivost i bistri glavu. Zapravo to donosi nervnog sustava i sustava za neurotičan normalno. To daje osjećaj mood-uzdignuće u slučaju depresije i opušta u slučaju tjeskobe i stresa. Ta svojstva Benzoin guma Sumatra bile detektirane od davno i bio korišten za stvaranje raspoloženja za slavlje u skupu.

Probavni:

Sumatra Benzoin ljepilo stimulira proizvodnju želučani sokovi (karminativni), olakšava probavu, smiruje probavni trakt i ublaľuje nadutosti. Pomaže uklanjanje plinova iz želuca i crijeva i djeluje inflacija u crijevima. Zbog svojih relaksirajuće učinke, on opušta mišićna napetost u području trbušne plinove i pomoći pass out. To pomaže probavu i poboljšava apetit.

GENITO-mokraćnog:

Sumatra Benzoin žvakanje stimulira proizvodnju mokraće (diuretik). On promiče i olakšava mokrenje, u frekvenciji i na količinu, tako pomaže u uklanjanju toksičnih tvari iz krvi putem urina. Upotrebljava se u borbi protiv leucorrhoea i kvasac infekcija. Mokrenje i pomaže u snižavanje krvnog tlaka, gubitka težine i poboljšanje probave.

Respiratorne I lijek za smanjivanje kongestije:

Benzoin guma Sumatra ima umirujuće, umirujući djeluje na dišne puteve, a ponaša kao dobar za iskašljavanje. U formi jednog tinktura, benzoin se koristi kao parna inhalant sa vode (oko 30ml za tinkturu u 3Lt vode) za olakšanje od napeti disanja (pluća tonova), pomaže da se sluz potisnuti, a koristi se za gripe, upala grla , bronhitis, kašalj, gornjih dišnih puteva i poremećaja.

Njezina svojstva tranquilizing pomoći opustiti i potaknuti spavati u bolesnika koji ne mogu spavati zbog ekstremnih zagušenja od kašlja i hladno. Zbog toga imovine, ona je također koristi u balms, rubs, vaporizers itd. Koristite Benzoin u udisanjem pare, isparavanja ili u MASAŽA 0IL mješavina masiranjem u kovčeg, leđa i vrat.

Cirkulatorni:

Benzoin guma Sumatra tonove i grije srce, poboljšava cirkulaciju, podiže duh i uplifts raspoloženje. On daje topao osjećaj, potiče srce tući i poboljšava cirkulaciju. The molecules of Benzoin ulje, zajedno s inhaliraju dim, doći u naše nosnice i otkriven je naš miris pupoljci i prenosi do našeg mozga, a time efekte onda stimulativno na naš mozak.

Mišića i zglobova:

Sumatra Benzoin guma koristi za reume, artritisa, gihta. To olakšava napetost mišića putem smanjenja upala i detoksikacije kiselina iz zglobova. Pomaže da se osloboditi boljeti mišići i zglobovi ukočeni nakon naporan fizički rad. To su najviše koristi svojstva Benzoin kad ljepilo Sumatra externally primijenjeni, zbog lako upijanje benzyl komponente u njoj kroz pore na koži. Zbog toga se koristi u velikom broju protiv arthritic balms.

Skin:

Benzoin guma Sumatra je strog, antiseptički, smanjuje upalu, pomaže da se zaustavi krvarenje svojstva. To je korisno kada postoji crvenilo, iritacija, svrab, a za napuknut ili suhu kožu. Pomaže koži da zadrži mek i elastična, a najviše tonove mišiće koji sve ove vrlo korisno za lifting lica, a za smanjenje bora na koži. Uz redovite primjene može ublažiti ožiljak tkiva. Također tightens desni kada se miješa s vodom i koristi se kao tečnost za ispiranje usta.

ANTI septička I dezinfekciju:

To je snažna lokalna antibiotska svojstva za liječenje raznih infekcija, uključujući višestruke aerobni, anaerobni, i spore-forming bakterije, kao i Candida albicans i Mycobacterium fortuitism. To je korišten kao antibiotik za površinske infekcije, rana i ima dobro uspostavljen koristi u oba allopathic i tradicionalne oblike medicine.

U obliku tinktura, ona se koristi u kirurških specijalnosti. To je koristiti kao kirurški preoperativna priprema, jer ima učinkovit i jaka lokalna antibiotska kožu i mogu biti korišteni efektivno prije operacije.

Tamjan u obliku, komponente poput benzaldehid, Benzoic benzil benzoat kiselina i vrlo su učinkovite germicidan, baktericidni, fungicidan i protu virusni svojstva. U meri u kojoj je njen dim se prostire na spaljivanje će čini zona dezinficirati od mikroba. Ona sprječava iz septičke kada externally primijenjeni na rane, otvorene rane i štiti od infekcija.

Parfema i dezodorans:

Benzoin je parfem koji fiksira i ovisnosti miris. slatke, vanilije, smolni, balsamic, prašnjav, maglovit, a koji je začinjen primiriti, stimulise, udobnost, topla i pojedinaca, posebno kada su iscrpljena ili osjeća malo dolje. Ona je povezana s prosperiteta i psihičke moći.

Budući da je vrlo bogata aroma, također je opsežno koristi kao dezodorans za prostorije i tijelo. Njezina ljekovita slast ispunja sobe s lijepim aroma i miris Pogoni daleko. Miješaju s vodom za kupanje i ulja za masažu ili na neki drugi način, ako se primjenjuje na tijelo, on ubija mikrobe koji uzrokuju tijelo miris. Ova nekretnina je dobio od prisutnosti derivata benzena Benzoin prstena u ulja. Zapravo benzena je ciklički ugljikovodik i kao i svi ostali ciklički organskih spojeva, aromatična je u prirodi.

Globalni Katalog

 

www.acadiansb.com
Copyright © 2008. All rights reserved