Harts | Eteriska Oljor | Jordbruk   Hemma | Kontakta Oss | Beställningsformulär

 

 

Produkter:
Bensoeharts Klumpar
  COA
  MSDS
Egenskaper och
Användningsområden
Bensoeharts Pulver
Damar
Copal
Rosin
Drake Blod

 

Bensoesyra - Storaxsläktet

Egenskaper och Användningsområden

 

Bensoesyra Sumatra är en hartsartade solidifierat från Storaxsläktet Bensoesyra träd (Storaxsläktet Sumatra / Storaxsläktet Dryand), inhemska växtarter från norra Sumatra, Indonesien.

Som ett tugummi från denna art hårdnar blir fast och mjölkaktig vit färg när det bara exudat från trädet och blir gulbrun efter 3 veckor.

Bensoesyra Sumatra har samlats in och handlas i tusentals år sedan och har används i vissa av de äldsta civilisationer i världen, särskilt i religiösa ceremonier och läkemedel.

Den används ofta i religiösa ceremonier i många delar av världen och används i rökelse pinnar och andra brända ämnen som ger ut rök med karakteristiska arom av Bensoesyra. Moderna studier har funnit ett antal läkemedel egenskaper Bensoesyra Sumatra.

 

Känslor och Själ:

Det har relaxant och lugnande egenskaper. Det har också tranquilizing effekter. Det lindrar ångest och stress, spänningar, underlättar nervösa spänningar, upplyftande, lugnande, uppvärmningen, bidrar till att övervinna depression och återupprätta förtroendet, skingrar ilska, minskar irritabilitet och rensar huvudet. Faktiskt det bringar nervös och neurotiska systemet till det normala. Det ger en känsla av humör-höjning vid av depression och slappnar av och när det gäller ångest och stress. Dessa egenskaper Bensoesyra Sumatra upptäcktes sedan lång tid sedan och har använts för att skapa en stämning av att samla in.

MATSMÄLTNINGS:

Bensoesyra Sumatra stimulerar produktionen av mag-och bärsaft (carminative) hjälper matsmältningen, lugnar magen och tarmarna och lindrar väderspänningar. Det hjälper avlägsnande av gaser från magen och tarmarna och befriar inflationen av tarmarna. På grund av dess avslappnande effekter, det mjukas muskulär spänning i buken och hjälpa gaser passerar ut. Detta hjälper matsmältningen och förbättrar aptit.

Genito-Urinary:

Bensoesyra Sumatra stimulerar produktionen av urin (diuretikum). Det främjar och underlättar vattenkastning, i frekvens och kvantitet, och därmed bidra avlägsnande av giftiga ämnen från blodet via urinen. Det används för att bekämpa leucorrhoea och jäst infektioner. Vattenkastning också bidrar till att sänka blodtryck, förlora vikt och förbättra matsmältningen.

Andningsskydd och DECONGESTANT:

Bensoesyra Sumatra har en lugnande, lugnande effekt på luftvägarna, och fungerar som ett bra SLEMLÖSANDE. I form av en tinkturen, Bensoesyra används som en inhalant med ånga av vatten (ca 30ml av tinkturen i 3Lt vatten) för lindring av spänd andning (toner lungorna), bidrar till att utvisa slem, som används för influensa, laryngit, bronkit, hosta och övre luftvägarna störningar.

Dess tranquilizing egenskaper hjälpa slappna av och inducerar sömn till patienter som kan inte sova på grund av extrema trängseln från hosta och förkylning. På grund av denna egendom, Det används också i balms, gnuggar, förångare etc. Använd Bensoesyra i kokande INANDNING, AVDUNSTNING eller i ett MASSAGE OIL BLEND massera in i bröstet, ryggen och halsen.

CIRKULATIONS:

Bensoesyra Sumatra värms och toner hjärtat, förbättrar cirkulationen, väcker anda och uppräkningstal humör. Det ger en varm känsla, stimulerar hjärtrytm och förbättrar cirkulationen. De molekyler Bensoesyra Oil, tillsammans med inhalerade rök ta sig in i våra näsborrar och upptäckts av vår lukt knoppar och överlämnas till vår hjärna och därmed effekterna sedan stimulera vår hjärna.

Muskler och Leder:

Bensoesyra Sumatra används för reumatism, artrit, gikt. Det underlättar muskler spänning genom att minska inflammation och detoxifying syror från lederna. Hjälper att lindra ömma muskler och stela leder efter ansträngande fysisk aktivitet. Dessa är de vanligaste egenskaperna hos Bensoesyra Sumatra när den tillämpas externt, på grund av lätt absorberas bensyl komponenter i det genom huden porer. Förfallen till detta används det i ett antal anti artrit balms.

HUD:

Bensoesyra Sumatra har sammandragning, antiseptisk, minskar inflammation, hjälper för att stoppa blödningen egenskaper. Det är användbart när det finns rodnad, irritation, klåda och spruckna eller torr hud. Hjälper till att hålla huden smidig och elastisk, och toner upp musklerna som alla dessa till stor hjälp för ansiktet lyft-och för minskning av rynkor på huden. Med regelbunden tillämpning kan mjukna ärr vävnad. Dessutom skärper tandköttet när det blandas med vatten och användas som munvatten.

Antiseptikum DESINFEKTIONSMEDEL:

Det är en mäktig lokal antibiotika för att behandla olika typer av infektioner inklusive flera aerob, anaerob och sporbildande bakterier, liksom Candida albicans och Mycobacterium fortuitism. Det har använts som ett antibiotikum för ytliga sår infektioner och har väletablerade använder både allopatiska och traditionella former av läkemedel.

I tinkturen form det används i kirurgiska specialiteter. Det används som ett preoperative kirurgisk beredning, eftersom den har en effektiv och stark lokal hud antibiotikum och skulle kunna användas effektivt före operation.

I rökelse form, de komponenter som Bensaldehyd Bensoesyrasyra och bensyl Benzoat är mycket effektiva bakteriedödande, bakteriedödande, svampdödande och anti virus egenskaper. I vilken utsträckning dess rök sprider sig bränning kommer att gör zon desinfekterats från bakterier. Det hindrar från septiska när externt tillämpas om sår och skyddar öppna sår från infektioner.

Parfym och DEODORANT:

Bensoesyra är en parfym fixativ och beroendeframkallande doft. sött, vanilj, hartsartade, balsamisk, pulverformiga, mjölkaktig och kryddig som är lugna, stimulera, komfort, och varma personer särskilt när de är förbrukade eller känner mig lite nere. Det är förknippat med välstånd och mentala krafter.

Eftersom det är mycket rik arom, det är också stor utsträckning används som deodorant för rum och kropp. Dess medicinska sötma fyller rum med fin arom och driver bort lukt. Blandas med badvattnet och massage oljor eller på annat sätt, om den tillämpas på kroppen, det dödar bakterier som orsakar kroppen lukt. Denna fastighet kommer från förekomst av derivat av bensen ringen i Bensoesyra Oil. Egentligen Bensen är ett cykliskt kolväte och liksom alla andra cykliska organiska föreningar, är aromatiska karaktär.

 

Global Directory

 

www.acadiansb.com
Copyright © 2008. All rights reserved